در واقع همانطور که هر مملکتی برای اداره، نیاز به یک حاکم یا رئیس دارد، خانه هم رئیس میخواهد. یعنی ریاست خانه بر عهده مرد است و تأمین حوایج و نیازهای زندگی هم وظیفه اوست. از سوی دیگر، خانه با ریاست تنها اداره نمیشود و نظیر مملکت که نیاز به اداره داخلی دارد، خانه هم مدیر و مدبر میخواهد و مدیریت داخلی خانه بر عهده زن است. به بیان دیگر، اگر زنی از مهر شوهرش برخوردار نباشد، نمیتواند فرزندان خود را از مهرمادری سیراب کند. «اگر در زندگی محبت باشد، سختیهای بیرون خانه آسان و رابطه ی انسانی بر اساس محبت تنظیم میگردد. همه ی اینها میتواند نشانههایی از رفتار محبت آمیز باشد، اما محبت یک مرام تربیتی و شیوه ی زندگی است. رفتار محبت آمیز، رفتاری است همراه با ایثار، قربانی کردن هوسها و کششهای نفسانی، فداکردن میلها و منفعت ها، تحمل سختیها و لب فروبستن ها، سوختن و روشنی بخشیدن.
برای ورود به مبحث خانواده، اگر خانه را به یک کشور تشبیه کنیم، اشتباه نکردهایم؛ زیرا اداره خانه، در مقیاسی کوچکتر، شبیه به اداره یک کشور است و از جهاتی اداره یک خانه کوچک، ظریفتر و دقیقتر از اداره یک کشور پهناور خواهد بود.
در واقع همانطور که هر مملکتی برای اداره، نیاز به یک حاکم یا رئیس دارد، خانه هم رئیس میخواهد. قرآن کریم، مرد را رئیس و قوام خانواده میداند و میفرماید: «الرجال قوامون علی النساء بما فضلالله بعضهم علی بعض و بما أنفقوا»1
یعنی ریاست خانه بر عهده مرد است و تأمین حوایج و نیازهای زندگی هم وظیفه اوست. از سوی دیگر، خانه با ریاست تنها اداره نمیشود و نظیر مملکت که نیاز به اداره داخلی دارد، خانه هم مدیر و مدبر میخواهد و مدیریت داخلی خانه بر عهده زن است.
منبع : مقاله محبت در خانواده
درباره این سایت